Trafikinfo - Mariager

Kære Mariager borgere og forretningsdrivende,  

Så er der kun to måneder til det største event i Mariager i nyere tid: Det første Europæiske Folkemøde – Political Festival of Europe (PFoE), og det bliver uden tvivl en folkefest uden sidestykke  Planlægningen har stået på i et par år, og selvom der stadig er løse ender, så føler vi, at der er styr på alt det væsentlige og resten når vi også. Vi har forud for Folkemødet afholdt en række møder i foråret 2022 med både borgere og erhvervsdrivende i byen, ligesom mange har været forbi kontoret eller meldt sig som frivillige og det er vi taknemmelige for.  

Her følger en overordnet orientering om arrangementet samt et kort over Festivalområdet: Kik på det og er der spørgsmål, du ikke finder svar på, så tøv ikke med at kontakte os på nedenstående telefon og mail – eller kik forbi sekretariatet på Torvet 1A, Mariager.  

Hvor foregår Folkemødet? 

Selve Folkemødet foregår i hele den indre by og hele den gamle bydel lukkes for kørende trafik. Der opstilles 8 forskellige scener i byen og på havnen – hovedscenen på den gamle XL-grund overfor SuperBrugsen. Desuden opstilles der 50 – 100 organisations- og firmatelte, hvor deltagerne præsenterer deres budskaber, ligesom der bliver en halv snes telte, hvorfra der serveres mad og drikke. 

Hvem er det der kommer? 

Vi forventer, at byen i de fire dage Folkemødet varer, får besøg af mange tusinde europæiske borgere, politikere og NGO’er fra Europas 47 nationer: De kommer til Mariager for at mødes og for at diskutere politik, snakke om Europas fremtid og meget mere. 

Hvad kommer det til at foregå? 

Det helt primære bliver en masse politiske debatter – primært på engelsk – indenfor de 7 temaer, der er omdrejningspunkt for Festivalen: Business, Demokrati, Klima, Kultur, Sundhed, Udenrigspolitik og Teknologi. I programmet, som kan ses på hjemmesiden www.pfoe.org, er der dags dato indskrevet 147 debatter, og der kommer stadig flere til. Men der kommer også til at ske rigtig mange andre ting.  

Hvorfor hedder det også en festival? 

Fordi der på Folkemødet også kommer masser af musikalsk underholdning og kulturelle input på både scenerne og i gaderne: Der kommer fx bands fra forskellige europæiske lande, så der bliver rig lejlighed til både at feste og danse, ligesom der bliver mulighed for at smage på mad og drikke fra hele Europa. 

Hvor skal gæsterne bo? 

Folkemødegæsterne skal dels bo på egnens hoteller og campingpladser, dels på – den til lejligheden etablerede – Festivalcamping ved efterskolen. Der er også en del gæster, der har booket overnatning hos byens borgere, ligesom efterskolen stiller værelser til rådighed for nogle af de involverede. 

Hvor skal gæsterne parkere? 

Alle gæster, der kommer i bil, henvises til at parkere på afmærkede P-pladser i området bag Mariager Hallen og Børnehaven. Her er plads til ca. 2000 biler, og herfra går gæsterne ned i byen. Gæster, der kommer fra Hadsund, henvises også til P-pladsen ved hallen, idet der etableres omkørsel via Havndalsvej, Skrødstrup og Hem eller via Assens, Skrødstrup og Hem og derfra ad Randersvej til PFoE-P-pladsen.  

Link til P-pladsen: 

https://www.google.com/maps/dir//56.6460313,9.9738226/@56.6464359,9.9751654,460m/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e0

Hvor skal vi som borgerne og forretningsdrivende parkere? 

Midtbyen (Torvet, Egepladsen, Løvetorvet og Østergade) lukkes helt for kørende trafik fra kl. 06:00 – 23:00 alle fire dage: Borgere, der har adresse indenfor det dette område, får udleveret kørsels-og parkeringstilladelse, så de kan sluses gennem afspærringerne. Vi henstiller til at privat kørsel i disse fire dage begrænses mest muligt. 

Erhvervsdrivende, der har butikker i det afspærrede område, opfordres til at tilrettelægge varelevering til inden kl. 09:00, ligesom PostNord og GLS m.fl orienteres om, at de ikke vil kunne levere i midtbyen 25-26/8.  

Midt i august udsendes en kommunal orienteringsskrivelse til alle beboere og erhvervsdrivende i det afspærrede område, om retningslinjer ift. passage samt køre- og parkeringstilladelser til de berørte adresser. 

Vejspærringer og trafik i byen – se kort  

Alle husstande indenfor de farvemarkerede zoner modtager senest en uge før Festivalen køre- og parkeringstilladelser. Ansatte i virksomheder kan også få tilladelser. Mere information vedrørende dette vil være tilgængelig senere. 

De følgende gader er spærret: 

 • Fjordgade ved Rema 1000 er spærret for gennemkørsel, med undtagelse for beboere i zone 4.  
 • Fjordgade fra Hadsund/Assens er spærret for gennemkørsel fra Havnevej til Ny Havnevej.  
 • Klostergade er spærret med bom for al kørsel. Beboere undtaget. 
 • Havndalvej er spærret for gennemkørsel ved Møllebakken. Beboere undtaget. 
 • Østergade er spærret for gennemkørsel. 

Vestparken og Rinddalen kan blive tilgået fra Hjulhusvej. 

Hvordan med sikkerheden? 

Der er i samarbejde med Mariagerfjord Kommune og Nordjyllands Politi udarbejdet detaljerede sikkerhedsplaner for hele området, ligesom der etableres et særligt samarittelt i tilknytning til Festivalens frivillighus – Havnevej 2 – overfor XL-grunden. Politi, brand og ambulancer har naturligvis fri adgang til hele byen. Endvidere er der indgået patruljerings-aftale med et lokalt vagtselskab, der vil rundere alle fire nætter. 

Hvordan vil Festivalen specifikt påvirke … 

 • Indkøbsmuligheder: Der kan fortsat parkeres ved Rema og i begrænset omfang ved Superbrugsen 
 • Lægehus og apotek: Der åbnes i nødvendigt og relevant omfang for privat kørsel til læge og apotek 
 • NT og Midttrafik Busser: Den kollektive trafik berøres ikke af Festivalen. NT og Midttrafiks busser sluses igennem Fjordgade 
 • Levering af varer: Bommene, der lukker for trafik i byen, åbnes for varelevering frem til kl. 09:00 

Hvor finder jeg og alle gæsterne mere information? 

 • På Political Festival of Europas hjemmeside www.pfoe.org – her ligger fx også det nyeste program 
 • På den særlige Festival App, der kan downloades fra 12. august 2022 
 • Kontakt Sekretariatet på Torvet 1A, 9550 Mariager 
 • Der etableres 4 info-stande i Festivalområdet, ligesom der uddeles en lille Festivalfolder